Λόγω COVID-19 υπάρχουν ελλείψεις σε δημοφιλή προϊόντα.
Οι εισαγωγές γίνονται σταδιακά.

Πώς να μην πάρω κιλά στις διακοπές; Oι συμβουλές της διαιτολόγου

Posted by kfit 30/07/2019 0 Comment(s)

Πώς να μην πάρω κιλά στις διακοπές; Oι συμβουλές της διαιτολόγου

 

Οι διακοπές είναι για όλους  μία περίοδος που χαλαρώνουμε από τις υποχρεώσεις και βγαίνουμε εκτός 

Από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Μάρα Αθανασοπούλου.

Οι διακοπές είναι για όλους  μία περίοδος που χαλαρώνουμε από τις υποχρεώσεις και βγαίνουμε εκτός προγράμματος. Το ίδιο συμβαίνει και στην διατροφή μας . Για κάποιους το τα βάλουν κάποια κιλά δεν σημαίνει κάτι, αφού με την επιστροφή τους στην καθημερινότητα τα χάνουν με ευκολία χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Για πολλούς όμως  το να βάλουν 3 – 4 κιλά, τους πάει πολύ πίσω σε σχέση με τον στόχο τους αφού δυσκολεύονται να χάσουν βάρος. Όμως υπάρχει τρόπος ώστε να μην ξεφεύγει κανείς σε ότι αφορά το βάρος του στις διακοπές αλλά και να μην καταπιέζεται με τις επιλογές του. 

Η γενική ιδέα είναι γνωστή.  Δεν μένουμε πολλές ώρες χωρίς να έχουμε φάει γιατί μετά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πείνα μας. Επίσης, όταν φάμε κάτι θερμιδικά πυκνό προσπαθούμε τα υπόλοιπα γεύματα να είναι θερμιδικά χαμηλά. Πάμε να δούμε επιμέρους λεπτομέρειες. 

 
 

Πώς να μην πάρω κιλά στις διακοπές; Oι συμβουλές της διαιτολόγου

Το νούμερο ένα πράγμα που χρειάζεται να προσέξουμε είναι το πρωινό

Το πρωινό γεύμα χρειάζεται να  γίνεται, να είναι πολύ χορταστικό άλλα θερμιδικά χαμηλό γιατί δεν ξέρουμε η μέρα μας πως θα κυλήσει με τα επόμενα γεύματα. Αν θελήσουμε να καταναλώσουμε πρωινό που έχει πολλές θερμίδες , προσπαθούμε να είναι μία φορά μέσα στις ημέρες των διακοπών.

Έχουμε πάντα μαζί  μας σνακς

Μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς και light μπάρες δημητριακών. 

Δεν ξεχνάμε να καταναλώνουμε νερό

Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι βοηθητικό να  καταναλώνουμε νερό και όχι αναψυκτικά ή αλκοολούχα ποτά. Τα τελευταία μπορούμε να τα καταναλώνουμε με μέτρο το βράδυ. Το βράδυ είναι καλό να ξεκινάμε με ένα ανθρακούχο νερό ή ένα αναψυκτικό θερμιδικά χαμηλό και μετά αν θελήσουμε να καταναλώσουμε ένα ποτό. 

Στα κυρίως γεύματα ξεκινάμε πάντα με μία απλή σαλάτα χωρίς θερμιδικά πυκνά dressing

Βοηθάει πολύ να μην κάνουμε υπερβολές με τα συνοδευτικά. Επίσης  είναι καλό ότι θελήσουμε να καταναλώσουμε να το βάζουμε εξαρχής στο πιάτο μας ώστε να έχουμε αίσθηση του τι τρώμε.   

 

Καλό καλοκαίρι! 

Πηγή : shape.gr